Art & Crafts

Неколку реченици кој ќе ви помогнат во животот

Никогаш не ги споредувајсвоите слабите страни, со јаките страни на другите луѓе.

Смеј се и целиот свет ќе се смее со тебе. Плачи и ќе плачеш сам.

Ништо во животот не мораш да работиш. Но потоа немој да се жалиш кога ќе сватиш дека си пропуштил добри можности.

Немој да им дозволиш на другите да ги контролираат твоите емоции. Тие се само твои и смо ти можеш да манипулираш со нив.

Победата те запознава со светот, а поразот го запознава светот со тебе.

Единствениот начин да успееш во животот е многу пати пред тоа да доживееш неуспех.

Кога ќе доживееш неуспех, не заборавај да ивлечеш важни лекции од него.

Ќе станеш помалку загрижен за тоа што луѓето мислат за тебе кога ќе сватиш колку ратко мислат на тебе.

Не станува збор за она што ти ќе го кажеш, туку за она што луѓето ќе го чујат.

Правата мерка на човечноста е како се однесуваме према некого кој неможе да направи ништо добро за нас.

Секогаш се прашував зошто некој не направи нешто по тој повод, а тогаш сватив дека тој некој сум јас.

Не ги воспитувај децата да бидат богати. Воспитувај ги да бидат среќни. Така, кога ќе пораснат ќе ја знаат правата вредност на работите, а не нивната цена.

Она што го добиваме ни овозможува да живееме. Она што го даваме го прави нашиот живот.

Напиши коментар