Дестинации

Неодолива Афричка авантура

Ланецот на хотелите Кемпински ја отвори вратата на новиот all –inclusive камп/одморалиште Olare Mara Kempinski…

Кампот се наоѓа во Кенија. Сместен е длабоко во шумата на брегот на реката Нтиакитиак. Се состои од пространи луксузни “шатори”. Секој од нив е опремен во класичен сафари стил, со големи кревети и тушеви кој се наоѓаат како во внатрешноста, така и надвор од шаторот. Исто така некои од нив поседуваат и големи старомодни кади, пространи тераси, а еден од шаторите има и сопствен базен, каде гостите можат да се опуштат по долгиот ден, преполн со активности.

Што се однесува до храната, менито е во склад со традицијата на руралната Африка и им нуди на гостите традиционални, егзотични специјалитети. Понекогаш се случува вечерата да биде закажана под звездите, среде дивата природа, што представува не само атракција, туку и голем предизвик.

NEODOLJIVA AFRIČKA AVANTURA

NEODOLJIVA AFRIČKA AVANTURA

NEODOLJIVA AFRIČKA AVANTURA

NEODOLJIVA AFRIČKA AVANTURA

NEODOLJIVA AFRIČKA AVANTURA

NEODOLJIVA AFRIČKA AVANTURA

NEODOLJIVA AFRIČKA AVANTURA

NEODOLJIVA AFRIČKA AVANTURA

NEODOLJIVA AFRIČKA AVANTURA

NEODOLJIVA AFRIČKA AVANTURA

NEODOLJIVA AFRIČKA AVANTURA

 

Напиши коментар