Art & Crafts

Од старо здолниште до фенси ташна

Ташни никогаш доста, особено ако се црни и направени од некој елегантен матерјал!

Омиленото парче гардероба кое ви е сеуште драго иако повеќе не можете да го носите, можете да го претворите во своја омилена вечерна ташна.

Потребно ви е:

Матерјал за подстава

Старо здолниште од сомот,или некој друг матерјал по желба

Украсни каменчиња

Копче

Игла, конец, ножици, лента за мерење

Лепак за текстил

Постапка:

–          Измерете и исечете едно парче сомот и едно парче од матерјалот за подстава 40 со 70 сантиметри. Ставете го сомотот на работната површина со лицето надолу, и преку него ставете го матерјалот за подстава. Свиткајте ја подставата по ивиците, за да можете да ставите лепак и потоа да го прилепите за сомотот од три страни.

img

Потоа ставете лепак на самиот матерјал за подстава по тие три ивици и свиткајте го матерјалот два сантиметри навнатре.

img

–          Свиткајте го матерјалот нагоре но оставете доволно за преклопување, пота залепете од страна.

img

Сошијте копче за отворање и затворање на ташната, и на крајот залепете украсни каменчиња од предната страна.

Напиши коментар