Здраво тело

Опасна комбинација: Парацетамол и алкохол

Докторите предупредуваат на штетната комбинација од парацетамол и алкохол. Тие советуваат да не ја правиме оваа комбинација затоа што е уништувачка за нашата јетра. Бидејќи секој организам има различна јачина на отпор, неможе со сигурност да се каже која е дозата која би ја уништиле нашата јетра.

Затоа се препорачува никогаш да не се направи. Иако и одделното консумирање на алкохол и парацетамол предизвикува уништување на ќелиите на јетрата, во здружени сили можат да направат многу повеќе.

Напиши коментар