Дестинации

Подводен хотел во Малезија

Пред околу 5 години на островот Рангали, Малезија, бил откриен првиот во свет целосно стаклен подводен ресторан во раскошниот хотел Conrad Rangali Island Maldives.

Ресторанот на своите гости освен вечера под вода им овозможува и спиење под вода, во непосредна близина на живописниот корален гребен. Што повеќе би сакал еден гостин – природа, мир и луксуз.

Дел од ресторанот (12 места), лоциран на околу 5 метри под површината на Индискиот океан, бил конвертиран во приватна спална за двајца.

 

Напиши коментар