Art & Crafts

Погледнете го часовникот! Часот е точно: СЕ:ГА

Ако си во депресија – ти живееш во минатото!

Ако си вознемирен – живееш во неизвесната иднина!

Ако си спокоен – ти живееш во сегашноста!

Не ви се потребни лекарства за симптомите.

Едноставно погледнете во часовникот…

Часот е точно: СЕ:ГА

 

Да размислувам за иднината?! Погледнете колку несигурно е се! Избирам да го живеам својот живот тука и сега. Нели знаете, дека животот е она што ти се случува, додека си правиш планови за иднината!

Го запрашав минатото:

–          Која сум?

Тоа ми одговори:

–          Утре ќе бидеш минато…

Ја запрашав иднината:

–          Која сум?

Таа ми одговори:

–          Вчера ти ќе беше иднина…

Сегашноста ме фати за рака и ме поведе,

Зошто ме познаваше најдобро.

Само што посакав да прашам:

–          ……

А таа ми стави прст на устата и ми рече

–          Ти Си! Не застанувај…

–          Јас сум! Продолжувам…

Напиши коментар