Керозин

Погледнете го најголемиот брод за крстарење

Најголемиот брод за крстарење во Европа МSC Пресиоза, подолг од Ајфеловата кула, тргна на својата прва пловидба од Сен-Назер, западна Франција, во јужниот пристанишен град Марсеј.

Бродот е долг 333 метри, може да собере 4300 патници и 1400 членови на екипажот, има 4 базени, палубите му се насликани во црна и виолетова боја и има огромни огледала пред креветите на патниците.

 

Напиши коментар