← НАЗАД НА БОЗА

Поканете ја хармонијата на водата во вашиот дом

Поканете ја хармонијата на водата во вашиот дом
479 Читања

Со векови луѓето бараат мир и хармонија во своите домови. Според древната источна филозофија, водата мора да биде во непосредна близина до нас, во нашиот дом – во форма на фонтани и езерца. На Западот му се допаѓа оваа идеја за украсување и искористување на просторот и ја воведува како егзотичен прилог на мебелот.

Камења, палми, папрати, водени лилјани, стаклени подови и вода – тоа се компонентите на една убава водна градина во затворен простор. Можете да ја претворите средината на дневната соба, некоја преодна просторија или агол на бањата во зен катче.

 

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk