ШоуБиз

Портрет кој ќе ве наежи: Погледнете ја Анџелина Џоли без гради!

За помалку од две недели откако холивудската глумица Анџелина Џоли објави дека направила двострука мастектомија, шведскиот уметник Јохан Андерсон насликал нејзин портрет без гради, кој ќе се најде на аукција.

Андерсон изјавил дека она што го направила Џоли го сватил лично, бидејќи и неговата мајка имала рак на дојката.

Мојата мајка имаше агресивен рак на дојката кога имав 15 години. Веста за тоа што направила Анџелина предизвика во мене вознемиреност која водеше кон тоа да насликам нејзин портрет – рекол Андерсон.

Anđelina Džoli, portret

 

Напиши коментар