Дестинации

Посетете го Lizard островот во Австралија

Неодолива комбинација од осамени плажи, неверојатно сместување и богатo  морско дно…

Lizard Island е еден од најизолираните и најспектакуларните австралиски одморалишта. Секоја од 40 спални соби поседува удобни кревети и лежалки специјално поставени така да гостите можат опуштено да уживаат во неверојатниот поглед на Great Barrier greben.

Лоциран на 27км од брегот на Queensland, ова скриено и осамено острово за прв пат го видел Капетанот Кука  и го нарекол така поради големите гуштери кои го окружувале. Островот е поточно национален парк во кој имате се, од врнежливи прашуми до неверојатни 24 бели песочни плажи – што значи дека несметано можете да уживате во вашиот гурмански пикник, ако е тоа она што вашето срце го сака.

Lizard островот е многу романтичен. Во текот на денот заљубените можат да уживаат во авантурите на својот живот, истражувајќи го морското дно или опуштајќи се во кристално чистите водени оази кој се наоѓаат во близина.

POSETITE LIZARD ISLAND U AUSTRALIJI

POSETITE LIZARD ISLAND U AUSTRALIJI

POSETITE LIZARD ISLAND U AUSTRALIJI

POSETITE LIZARD ISLAND U AUSTRALIJI

POSETITE LIZARD ISLAND U AUSTRALIJI

POSETITE LIZARD ISLAND U AUSTRALIJI

POSETITE LIZARD ISLAND U AUSTRALIJI

POSETITE LIZARD ISLAND U AUSTRALIJI

POSETITE LIZARD ISLAND U AUSTRALIJI

POSETITE LIZARD ISLAND U AUSTRALIJI

POSETITE LIZARD ISLAND U AUSTRALIJI

 

Напиши коментар