Дестинации

Поситано во Италија- дестинација од соништaта

Приморското село Поситано со својата убавина го одзема здивот и представува идеално место да побегнете од стресовите и од секојдневниот живот.

Сликовитото приморско село Поситано се смета за бисер на италјанската Амалфи обала. Писателот Џон Стајнбек за него напишал: Тоа е место од соништата кое не делува баш реално додека сте таму, и постанува привлечно реално кога ке си заминете.

Се наоѓа на само 50 километри од Напуља, изолирано од останатиот свет во прекрасен залив. Освен Напуља, во околината на Поситано се наоѓа и археолошкиот град Помпеја, како и островот Капри.

Positano-Italijanska-destinacija-iz-snova-FOTO

Positano Italy - ID: 7589322 © glenn  affleck

Positano Bites Deep - positano, Salerno

Positano - positano, Salerno

Positano beach - positano, Salerno

Almost Dark - positano, Salerno

Positano - positano, Salerno

A Positanian Sunset - positano, Salerno

Positano - positano, Salerno

 

 

 

 

 

Напиши коментар