Убавина

Прелевање нокти со едн лак

Прелевање од прст на прст маникирот е одлична идеја за неил арт во домашни услови.

Ако единствената причина што ве тера да не си направите слични нокти е фактот дека немате доволно лакови со слични бои, денес имаме идеја како да се справите со својот проблем. Можете да постигнете прелевање на нокти само со една боја на лак!

Тајната е во тоа да си направите нови нијанси. Ќе ви биде потребна палета, по можност од пластика или од стакло, за да не се суши лакот брзо, другите потребни состојки за прелевање маникир се мала четка, лак во боја, бел и црн лак.

Чекор  1 : Изберете ја основната боја. Најдобро е да се одлучите за таква без сјај и честички.

Чекор 2: Земете ја палетата и во секој отвор капнете од основната боја. Потоа почнете да експериментирате. Додадете малку бел лак и помешајте со четката. Доколку сте речиле да користите црн лак за да направите потемна боја, бидете особено внимателни и ставете малку.

Чекор 3: Лакирајте ги ноктите со новите бои од светла до потемна или обратно.

Чекор 4: Ставете топлак.

 

Напиши коментар