Мода

Пролетната сезона низ призмата на Elie Saab

Elie Saab во оваа колекција ја истакнал дневната варијанта со помош на кошули закопчани до грло, топли бои во комбинации со панталони со џебови или здолништа во облик на молив, а фустаните се со V израз и збрчкано здолниште. Моделите носеле торби или широки чанти како симбол за работна нота. Користел силни монохроматски бои: кралска сина, тиркизна, малина розова. Фустаните биле промена на темпото на Saab и одлично се реализирани.

Вечерната варијанта ја претставува идејата на Saab фустаните да бидат струкирани. Тој повторно создал ефектност на коктел фустани со броеви и геометриски инсерти од тантела која ја следи линијата на телото. Овој експеримент го произвел најдоброто парче во колекцијата, а се работи за малина розов фустан со тричетврт ракави.

Elie Saab proleće/leto 2013

Elie Saab proleće/leto 2013

Elie Saab proleće/leto 2013

Elie Saab proleće/leto 2013

Elie Saab proleće/leto 2013

Elie Saab proleće/leto 2013

Elie Saab proleće/leto 2013

Elie Saab proleće/leto 2013

Elie Saab proleće/leto 2013

Elie Saab proleće/leto 2013

Elie Saab proleće/leto 2013

Elie Saab proleće/leto 2013

Elie Saab proleće/leto 2013

Elie Saab proleće/leto 2013

Elie Saab proleće/leto 2013

Elie Saab proleće/leto 2013

 

 

 

 

Напиши коментар