Art & Crafts

Простите правила на сложениот живот!

Животот бил грд, дојдени семе на овој свет за да се мачиме, секој ти мисли лошо… Е се изнаслушав такви глупости во последниве денови. Не знам каква е таа мрачна манија, која ги обзеде луѓето во сончевото  време! И како тргнало сигурно ќе го прогласат оптимизмот за ментално отстапување! Затоа, ако и вие сте опкружени со облаци или сте на пат да се претворите во такви прочитајте неколку од наједноставните правила на “киомплицираниот живот.

–          Проблемите на човекот се претежно во неговата глава.

–          Ако не ти е јасно – прашај! Ако не те разбрале – објасни!

–          Ако сакаш да излезеш со некого – покани го!

–          Не барај извинување за грешките.

–          Не се занимавај со луѓе кои не те почитуваат.

–          Запомни дека секој си има своја вистина и таа ретко ќе се совпадне со твојата.

–          Запомни дека животот е еден, не дозволувај само да поминува.

–          Прво треба да се потпреш на себе. Потоа на останатите.

–          Емоциите се лош советник!

–          Живеј денес, бидејќи вчера помина, а урте може и да не дојде!

–          Најважното нешто во животот е љубовта. Сето останато е само суета!

 

Напиши коментар