Art & Crafts

Работи кои треба да ги знаеме!

–          Имајте на ум дека големата љубов и големите успеси со себе носaт и голем ризик.

–          Во животот следете три правила: почитувајте се себе, почитувајте ги другите и секогаш превземете одговорност за своите постапки.

–          Не заборавјте дека понекогаш најверојатно e среќа кога нема да го добиете она што го сакате.

–          Не дозволувајте поради мало недоразбирање да изгубите голем пријател.

–          Во текот на денот поминете некое време сами со себе.

–          Тишината е понекогаш најгласниот одговор.

–          Најдобриот однос е оној во кој меѓусебната љубов е посилна од потребата на една личност за друга.

–          Пријатна атмосвера во вашиот дом исполнетa со љубов е основа за добар живот.

–          Еднаш во годината посетете место на кое никогаш не сте биле.

–          За својот успех судете по она од што сте морале да се откажете, за да го постигнете.

Човекот го жртвува своето здравје да направи пари, а потоа ги жртвува парите настојувајќи да го поправи своето здравје. И тогаш е толку нервозен поради иднината, поради што не ужива во сегашноста. И резултат на сето тоа е што човекот не живее ниту во сегашноста ниту во иднината. Тој живее како никогаш да нема да умре, а на крајот умира без некогаш вистински да живеел!

Напиши коментар