Здраво тело

Растение кое содржи лек за секоја болест, освен за смртта!

Иако има доста лековити растенија со докажани моќни ефекти, сепак, според досегашните истражувања ни едно од нив ни приближно не може да се спореди со растението познато како Чорокот или Црно семе.

Историја на Црното семе

Употребата на Nigela Sativa е од пред 2500 год. пред н.е. Тоа се спомнува во грчкиот медицински систем и има големо значење во старата медицинска пракса, посебно во Стариот Египет. Исто така, било спомнато и во книгите на научникот Ал Баируни. Авицена го потенцира неговото значење во својата медицинска книга Канон за медицината.

Исто така објаснил дека овој лек го стимулира телото со енергија и го повраќа од замор и депремираност. За растението пророкот Мухамед изјавил: „Употребувајте го црното семе (Kalonji), зошто тоа содржи лек за секоја болест, освен за смртта.“

Тоа имало голема улога во лекувањето на многу болести. И денес во многу западно европски земји направени се повеќе студии и истражувања. Тие докажуваат дека маслото Nigela Sativa е природна материја со богата прехранбмена вредност, минерали, амино киселини, со голема способност за подржување на системот за имунитет како и лекување на многу болести. Луѓето запомнија дека Црното семе има лек за сите болести, но заборавија дека мораат постојано да го употребуваат.

Денес, современите научни истражувања го потврдија она што Пратеникот Мухаммед го рекол пред 14 века, дека црното семе е златен рудник на здравје. Денешните сознанија тврдат дека Црното семе може да излекува и фатални болести, како што се РАКОТ И СИДАТА.

100 % чистото масло од црното семе го зајакнува имунолошкиот систем, ја прочистува крвта и го штити телото од сите видови болести. Го поддржува метаболизмот, го подобрува варењето и го намалува нивото на шеќерот во крвта. Особено е корисен против бронхитис, кашлица, киселени, тврда столица, болки во грбот, нервозни тензии, крвен притисок, помал број на сперматозоиди, ревматизам, артритис, првут, сува кожа, опаѓање на косата, сите видови алергии и различни проблеми поврзани со кожата.

Напиши коментар