Керозин

Rolls Royse Wraith

За прв пат се појави пред неколку сати пред публиката на Женевскиот авто салон и представува најбрз производен модел кој излегол од Rolls Royce…

Го покренува турбо V12 мотор со 624кс и 800Nm, за спринт од 0 до 100km/h во 4,4 секунди. Максималната брзина сеуште не е објавена. V12 е поврзан на осмобрзински автоматски менувач и заден погон.

Купето е долго 5,269мм, широко 1,947мм и високо 1,507мм. Тежок е преку 2 тона, 2,360кг.

ROLLS ROYCE WRAITH

ROLLS ROYCE WRAITH

ROLLS ROYCE WRAITH

ROLLS ROYCE WRAITH

ROLLS ROYCE WRAITH

ROLLS ROYCE WRAITH

ROLLS ROYCE WRAITH

ROLLS ROYCE WRAITH

ROLLS ROYCE WRAITH

ROLLS ROYCE WRAITH

ROLLS ROYCE WRAITH

ROLLS ROYCE WRAITH

ROLLS ROYCE WRAITH

ROLLS ROYCE WRAITH

ROLLS ROYCE WRAITH

 

 

Напиши коментар