Здраво тело

Руски лек за болни зглобови

Различните заболувања на зглобовите се последица на различните промени во зглобовите. Едно од најчестите такви е остеоартритис, кој претставува структурни промени во ‘рскавицата на зглобовите, кои се должат на претерано големо оптоварување.

Друго често заболување на зглобовите е ревматиден артритис. Тој се развива како последица на воспаление на ‘рскавицата, која ги поврзува зглобовите. Воспалението може да се појави како последица на некоја инфекција, метаболички нарушувања, траума и др.

Каква и да е причината за нивната појава, тие предизвикуваат вкочанетост и болки во зглобовите, кои постепено влијаат на целото тело.

За да не дојде до тоа и други тешки последици, можете да се доверите на една руска рецепта со… вотка се разбира. Само ттреба да направите тинктура од неа и детелина. Наполнете шише од половина литар со црвена детелина и ставете вотка. Шишето треба да се наполни до горе и да се покријат цветовите.

Оставете го да отстои 10 дена, по што можете да направите компреса врз болното место. Наскоро болката ќе исчезне.

 

Напиши коментар