Мода

Секогаш своја и различна – Red Valentino

Модата секогаш е дел од приказна – напишана во главата на дизајнерот, за да оживее во фантазијата на екипата ангажирана на проектот, а после да раскаже за себе во секојдневието на луѓето, кои ги носат нивните креации.

Последната есенска колекција за 2013-та година на Ред Валентино црпи инспирација од детската приказна „Ивица и Марица“.

Станува збор за фолклорна тема во дизајнот на облеката, при што се позајмени идеи од различни култури.

 

Напиши коментар