Motherhood

Сираче ја нацртало својата мајка со креда и легнало во нејзината прегратка

Малечко момче од еден дом за незгрижени деца сонува само за едно: да има мајка.

Детенцето од  домот за незгрижени деца во Ирак, на подот, со креда ја нацртало својата мајка и птоа легнало во нејзината замислена прегратка. Сите зборови на светот не би можеле да искажат колку му недостига мајчинската љубов и заштита.

mališan, irak, siroče, mama, slika,  , fotoThe Muslim Times

Напиши коментар