Motherhood

Скајте се себе

Без оглед каде сте во животот, без оглед колку сте придонеле на создавањето, без оглед што се случува,секогаш правете најдобро што можете, со разбирањето, свеста и сознанијата кои ги имате.

Не префрлајте си себе за тоа што сте таму каде што сте. Не обвинувајте се себе за тоа што не можете побрзо или подобро. Речете си себеси: “Правам најдобро што можам и иако сега сум во хаос, ќе се извлечам некако, па ајде тогаш да најдам најдобар начин за тоа”. Ако постојано си зборувате себеси дека сте глупави или лиши, ќе останете таму каде што сте. Ако сакате да се промените ќе ви биде потребна сопствената поддршка полна со љубов.

Не постои тешкотија која доволно љубов нема да ја победи. Не постои болест која доволно љубов нема да ја исцели. Ни врата која доволно љубов нема да ја отвори. Ни јаз кој доволно љубов нема да го премости. Ни зид кој доволно љубов нема да го сруши. Ни грев кој доволно љубов нема да го искупи. Не е битно колку е длабок проблемот. Колку е замрсен јазолот. Колку е голема грешката. Доволното разбирање на љубовта ќе го разреши сето тоа. А ако можете доволно да сакате, ќе бидете најсреќен и нјмоќен на светот.

Лујза Хеј

Напиши коментар