Здраво тело

Со цвекло против леукемија и рак

Дека е цвеклото многу здраво нашите мајки се потрудија да не научат постојано нудејќи ни сок од коренот на ова растение. Интересно е дека цвеклото покажало одлични резултати и во борбата против леукемија и рак.

Цвеклото содржи амино киселини, кои имаат антиканцерогени својства. Покрај тоа, таа исто така има и противвоспалителни, но и антиоксидaнтски ефекти. Истражувањата покажале дека бетаинот ги напаѓа ќелиите на туморот во ткивата на организмот. Статистички гледано, цвеклото би можело да се примени во борбата против многу врсти на карцином. Во едно истражување со терапија со цвекло позитивно одреагирале 100% од испитаниците, кои биле погодени од рак.

Терапијата со цвекло против леукемија и тумори е многу едноставна. Пациентот треба дневно да изеде пола килограм свежо измелено цвекло. Пожелно е покрај тоа пациентот да има препишано и здравствена диета.

Најефикасни резултати се постигнуваат ако со терапијата се почне во раните фази, со постепено зголемување на количината на цвекло.

Напиши коментар