Здраво тело

Со лимонада против камен во бубрезите!

Камен во бубреот е едео од најболните пореметувања кое ги напаѓа луѓето. Настанува со создавање на кристали кои се таложат од мокрачата и се собираат на внатрешната површина на бубрегот.

Пиењето на лимонада е еден од најприродните начини за спречување на неговото создавање бидејќи овој пијалок ја намалува количината на сол, калциум и протеини во мокрачата. Лимонадата ја зголемува количината на цитрати во урината, споевите кои го спречуваат создавањето на кристалите, кои исто така можат да се соберат во бубрезите и да формираат камен.

 

Напиши коментар