Здраво тело

Сојата помага при уништување на келиите на рак на белите дробови

Последното истражување покажа дека компонентата која ја содржи сојата ја зголемува способноста на радијацијата за да се уништат клетките на ракот на белите дробови.

Со цел да се подобри ефектот од радиацијата врз клетките на тумороти во исто време да се заштити остатокот од белите дробови од повреди при радијацијата, потребо е да се внесуваат соините изофлавони, објаснува д-р Хилман, професор на Државниот универзитет за медицина во Детроит.

Природните изофлавони на сојата се препорачува да се внесуваат и пред третманот на зрачење.

 

Напиши коментар