Убавина

Совети и идеи за матурската шминка

Постигнување на совршен изглед на лицето за матурската е исто толку важен како и изборот на импресивна тоалета.

Шминкерите советуваат девојките да се залагаат за шминка со добро уредни детали, издржлива, но не премногу впечатлива која ќе биде во хармоничен однос со фризурата и фустанот.

Основното правило во изборот на соодветни бои за шминката е тие да одговараат на бојата на кожата, косата и очите. Истото важи, се разбира и за бојата на тоалетата.

Starry Night

purple and gold eye shadow

looks like you have nothing on yet is amazingly gorgeous

 

Напиши коментар