man fashion

Спој на удобното и модерното – Saint Laurent

За време на модната недела во Париз врвниот бренд  Saint Laurent ја претстави есен – зима колекцијата за 2013/14 година. Од она што го видовме паѓа во очи влијанието на рокенрол културата и гранџ стилот што е изразено преку кожените јакни и панталони во комбинација со кул чевли до глуждот. Но во колекцијата исто така ќе видите и многу плетиво, масивни и топли волнени капути и палта, гломазни плетени шалови кои ја прават колекцијата истовремено удобна и прилагодлива за секојдневието.

Saint Laurent Fall-Winter 2013-2014 Menswear (1)

Saint Laurent Fall-Winter 2013-2014 Menswear (4)

Saint Laurent Fall-Winter 2013-2014 Menswear (7)

Saint Laurent Fall-Winter 2013-2014 Menswear (16)

Saint Laurent Fall-Winter 2013-2014 Menswear (19)

Saint Laurent Fall-Winter 2013-2014 Menswear (20)

Saint Laurent Fall-Winter 2013-2014 Menswear (22)

Saint Laurent Fall-Winter 2013-2014 Menswear (24)

Saint Laurent Fall-Winter 2013-2014 Menswear (25)

Saint Laurent Fall-Winter 2013-2014 Menswear (26)

Saint Laurent Fall-Winter 2013-2014 Menswear (29)

Saint Laurent Fall-Winter 2013-2014 Menswear (30)

Saint Laurent Fall-Winter 2013-2014 Menswear (31)

Saint Laurent Fall-Winter 2013-2014 Menswear (34)

Saint Laurent Fall-Winter 2013-2014 Menswear (40)

 

Напиши коментар