Керозин

Суперавтомобил вреден 3,4 милиони долари

Во Катар за прв пат беше претставен моделот Lykan Hypersport  дело на компанијата W Motors…

Вкупно ќе бидат направени само седум примероци, а цената за овој автомобил ќе биде 3,4 милиони долари.

Кога станува збор за спецификациите на моторот и перформансите, Lykan Hypersport   има со што да се пофали. Централно поставената шест цилиндрична погонска единица опремена е со два турбо полначи и во состојба е да развие 750 кс. Според произведувачот Lykan Hypersport  развива до 100 км/ч за 2,8 секунди, додека неговата максимална брзина изнесува 395 км/ч.

Superautomobil vredan 3,4 miliona dolara

Superautomobil vredan 3,4 miliona dolara

Superautomobil vredan 3,4 miliona dolara

Superautomobil vredan 3,4 miliona dolara

Superautomobil vredan 3,4 miliona dolara

Superautomobil vredan 3,4 miliona dolara

 

Напиши коментар