Здраво тело

Суви кајсии за подолга младост

Го ублажуваат стресот, го регулираат варењето

Магнезиумот,  минерал со кој изобилуваат сувите кајсии, го ублажува стресот, додека витамините Б комплекс ги зајакнуваат нервите. Ова овошје е одлично и за луѓето кои патат од зголемен холестерол . Сувит кајсии треба добро да се изџвакаат бидејќи така се поттикнува варењето и циркулацијата.

Го чуваат срцето , ја поправаат крвната слика

Сувите кајсии содржат голема количина калиум, минерал кој е важен за нормално работење на сите мускули, а посебно на срцевиот. Витамино Ц кој ова овошје го содржи, ја олеснува апсорбацијата на железо, што е важно за анемичните луѓе.

Напиши коментар