Убавина

Убавината на жената зависи од нејзиното расположение

Како се случува тоа? Одговорот е едноставен но не и очигледен. Расположението влијае на убавината како реакција на регулацијата на хормоналниот баланс. Изгледа дека самите хормони влијаат на расположението, но се покажа дека тоа влијание е взаимно поврзано. Кога човек е насмевнат и среќен се стимулираат одредени делови од мозокот, кои праќаат сигнали кон определени жлезди и започнува процес на образување на полезни хормони кои допринесуваат за подмладување на кожата, подобрување на работата на срцето што помага на телото да се збогатува со кислород.

Затоа опуштете се и насладувајте се на животот. Едноставно треба да се смеете и да бидете вистински среќна. И за да ја разберете вистинитоста на ова, само споредете еден среќен и еден несреќен човек.

Напиши коментар