Убавина

Водата е непријател на целулитот

И ваш најдобар пријател

Водата е превентивна мерка како и активен учесник во борбата против целулоит. Околу 2 литри вода (не сок или чај) дневно е идеална количина, не дел од антицелулит стратегијата, туку и како еден од чекорите кон здрав живот воопшто.  Водата ги вади токсините од организмот и затоа е важно да го навикнете вашето тело на редовно внесување на оваа драгоцена течност. Доколку не сте навикнати на толкава количина, не го зголемувајте одеднаш внесувањето на вода од две чаши на две шишиња, туку полека зголемувајте ја дозата за по половина чаша дневно додека не дојдете до саканата количина, за да не ги оптеретите бубрезите.

Напиши коментар