Здраво тело

За што е полезен црвениот пипер?

Зачините, освен тоа што се вкусни, може да бидат и многу корисни. Таков е лутиот црвен пипер. Колку и да не можете да верувате долкажано е дека тој ги уништува клетките на ракот,многу добро влијае на циркулаторниот систем и предпазува од инфаркт. Има теорија дека тој може да спречи и непосреден срцев удар, ако на пациентот му се даде една чаша топла вода со растворен лут црвен пипер.

Црвениот пипер е богат со витамин А, витамин Ц, Б2, Б6, Калиум и манган. Исто така, тој е моќен асистент во слабеењето.

Другите предности на лутиот црвен пипер – помага при реума, воспаление, проблеми со бубрезите, кашлица, болки во грлото. Лекува алергии и има противгабични својства.

Напиши коментар