After Midnight

Затоа што тоа е љубов!

Да ти се потат рацете, срцето забрзано да ти чука, а гласот да ти застанува во грло?

-Тоа не е љубов, тоа е Допаѓање.

Се гордеешсо него и сакаш на сите да им го представиш?

-Тоа не е љубов, тоа е Среќа.

Го посакуваш, зошто знаеш дека тој е таму?

-Тоа не е Љубов, тоа е Осаменост.

Со него си, поради тоа што сите други така сакаат?

-тоа не  е Љубов, тоа е Лојалност.

Остануваш со него, бидејќи знаеш дека те сака, и не сакаш да го повредиш?

-Тоа не е Љубов, тоа е Сожалување.

Со него си, зошто те бакнува и те држи за рака?

-Тоа не е Љубов, тоа е Несигурност.

Дали си со него, зошто кога ќе го погледнеш, твоето срце прескокнува?

-Тоа не е Љубов, тоа е Страст.

Дали му ги простуваш грешките, бидејќи се грижиш за него?

-Тоа не е Љубов, тоа е Пријателство.

Дали му кажуваш секој ден дека тој е единствениот на кого мислиш?

-Тоа не е Љубов, тоа е Лага.

Дали би се откажала од своите најдраги работи само поради него?

-Тоа не е Љубов, тоа е Великодушност.

Дали те боли срцето, и се во тебе се крши, кога тој е тажен?

-Да, тоа е Љубов.

Дали те привлекуваат други, но сепак остануваш со него, без тронка каење?

-Да, тоа е Љубов.

Дали плачеш поради неговата болка, иако знаеш дека тој добро ја поднесува, бидејќи е јак?

-Да, тоа е Љубов.

Дали ги прифаќаш неговите грешки само затоа што тие се дел од него?

-Да, тоа е Љубов.

Дали тој го чувствува твоето срце, и те допира длабоко во душата, така да те боли?

-Да, тоа е Љубов.

Дали си со него поради таа слепа, несватена мешавина од болка, среќа и уживање,која те привлекува кон него и те држи чврсто врзана за него?

-Да, тоа е Љубов.

Дали би му го дала своето срце, својот живот, својата смрт?

-Да, тоа е Љубов.

Тогаш, зошто, зошто сакаме кога Љубовта е толку болна, и представува такво измачување?

Зошто во својт живот сите трагаме по Љубовта?

За таа болка и агонија?

Тоа мачење кое не убива?

Зошто?

Затоа што тоа е ЉУБОВ.

Напиши коментар