Art & Crafts

Животот е прекрасен!

Сладок или горчлив – животот е едноставно прекрасен! И тоа најмногу затоа што не учи на големи работи, кои всушност не се толку големи. Ние собравме неколку од нив, а на вас ви даваме можност да продолжите:

–          Кога ќе станеш возрасен забавно е да се однесуваш како дете.

–          Љубовта нема никаква врска со изгледот, но затоа пак има многу заедничко со времето, довербата и интересите меѓу луѓето.

–          Смеата, плачот, радоста и гневот … Сите овие работи не тераат да се чувствуваме живи, сите не прават луѓе.

–          Најголемите работи во животот всушност се кријат во наједноставните нешта, што секој знае, но не секој може да види.

–          Алчноста е способна да погуби се, дури и среќата.

–          Лошите работи им се случуваат и на добрите луѓе.

–          Да пробиеш свој пат те прави паметен, само ако никој не минувал токму од таму, каде што одиш ти.

–          Несигурноста се должи на недостатокот на знаење, а чекањето е производ на стравот.

–          Времето ги лекува сите рани, без оглед на тоа како се чувствувате во моментов.

–          Во повеќето случаи она што го бараме, е токму пред нас.

–          Шанста е дар, не смееме да и дозволиме да се извлече, кога е во наши раце.

–          Добрината и упорноста може да не однесат подалеку дури и од интелегенцијата.

–          Секој заслужува втора шанса, но не и трета.

–          Парите го прават животот полесен само ако се заработени по чесен пат.

–          Ако еден човек сваќа колку е прекрасен, тој ќе остане прекрасен засекогаш.

 

Напиши коментар