Motherhood

Животот после развод

Разводот е едeн од најтешките и најстресните периоди во животот на човекот. Без разлика на тоа колку долго бракот траел, разведениот човек одеднаш се наоѓа себеси во една сосема нова ситуација и нови околности со кои често тешко се носи.

Животот продолжува понатаму

Ако сега ова ви е потполно незамисливо, еден ден ќе се сеќавате на овој брак како нешто што се случило во минатото. Ќе тргнете понатаму и ќе го живеете она што сте го создале. Животот продолжува и тоа е она што мора да се прифати.

Престанте да порекнувате

Запрашајте се дали овој брак е нешто што навистина сакате да го задржите или го држите од страв. Ако сте уверени дека самотијата е полоша од лош брак, му дозволувате на стравот да одлучува наместо вас. За што точно жалите? За бракот каков што некогаш бил или за бракот кавов мислевте дека ќе биде?

Престанете да размислувате драматично

Катастрофалните реченици од типот Мојот живот е готов, Се е изгубено, можат да имаат навистина јакo и негативно влијание на тоа како се чувствувате. Променете го негативното мислење во позитивно.

Не го губете времето во жалење

Не можете да го смените она што сте го направиле во минатото, но можете толку многу да направите во сегашноста.

Бидете им пример на своите деца

Сигурно не сакате вашите деца секојдневно да ја гледаат својата мајка како седи дома и непрестано плаче. Откако ќе го прифатите ова, можете да чекорите во својот живот!

Разговарајте со своите деца

Разводот може да создаде големи емоционални рани кај децата. Отворено разговарајте со нив, објаснете им што се случува, дозволете им да кажат како тие се чувствуваат.

Откриете ја својата сила и вештина

Направете се што можете за да се програмирате за успех. Откриете ја сета своја сила и вештина кои ќе ви помогнат да тргнете во позитивна насока. Верувајте во себе и зпамтете дека животот ќе ви биде онаков каов вие сметате дека заслужувате.

Забавувајте се со децата

Отворете ја вратата среќни и весели. Создавајте нови спомени со децата кои ќе им помогнат во иднината да имаат повеќе самодоверба и да бидат среќни.

Напиши коментар