← НАЗАД НА БОЗА

Зошто изневеруваат жените, а зошто мажите?

Зошто изневеруваат жените, а зошто мажите?
719 Читања

Познато е дека мажите изневеруваат заради секс, а жените заради љубов. Па од тука, може да претпоставите кои се разликите во причините за неверство помеѓу мажите и жените. Секс терапевтот Јан Кернер се обиде да направи листа со 10 причини за неверство кај мажот и жената.

10 причини зашто мажот изневерува

1.  Желба за поактивен сексуален живот и желба за повеќе секс

2.  Желба за различни видови на секс

3.  Опуртунистички секс, поточно желбата да се впушти во нешто без ризик дека ќе биде откриен

4.  Задоволување на сексуалната љубопитност

5.  Потврда на сопствената сексуалност

6.  Чувството дека токму тој е во право

7.  Возбуда предизвикана од освојување

8.  Јакнење на егото

9.  Под влијание на околината

10. Зависност од секс

10 причини зашто жените изневеруваат

1.  Исполнување на потребата за емотивна врска

2.  Незадоволство од сегашниот партнер

3.  Незадоволство од бракот или врската

4.  Желба за машко внимание

5.  Желба повторно да се почувствува посакувано и привлечно за мажите

6.  Желба повторно да ја доживее романтиката и страста

7.  Желба да се чувствува посебно

8.  Од досада или осаменост.

9.  Чувство дека нејзиниот партнер ја игнорира

10. Желба за сексуална возбуда.

 

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk