Потребни состојки:
- 2 Јајца/це
- 50 грама Кисели краставички
- 500 грама Компир
- 50 грама Кромид
- 250 грама Мајонез
- 20 милилитри Оцет
Подготовка:
Правиме тврдо варени јајца. Се сецкаат на ситни коцки. Исто така се прават и краставичките и кромидот.
Во сад го ставате мајонезот заедно со оцетот. Се мешаат заедно. Потоа ги додавате краставичките, па кромидот и јајцата. Сето тоа убаво го промешувате.
Оставете ги во фрижидер еден час.
Ви предложуваме да го направите ова пред да ги варите компирите за да има време сосот да отстои и сите состојки и вкусови меѓусебе убаво да се соединат.
Додека сосот се лади, излупете ги компирите, исецкајте ги на коцки, сварете ги и изладете ги.
Извадете го сосот од фрижидер и додадете ги изладените компири.
Промешајте убаво и сервирајте.
Во сад го ставате мајонезот заедно со оцетот. Се мешаат заедно. Потоа ги додавате краставичките, па кромидот и јајцата. Сето тоа убаво го промешувате.
Оставете ги во фрижидер еден час.
Ви предложуваме да го направите ова пред да ги варите компирите за да има време сосот да отстои и сите состојки и вкусови меѓусебе убаво да се соединат.
Додека сосот се лади, излупете ги компирите, исецкајте ги на коцки, сварете ги и изладете ги.
Извадете го сосот од фрижидер и додадете ги изладените компири.
Промешајте убаво и сервирајте.