ШоуБиз

Михаел Шумахер веќе десет недели во кома, шансите за закрепнување минимални?

Михаел Шумахер веќе десет недели се наоѓа во кома. Иако сите силно веруваат во неговото закрепнување, лекарите стануваат се позагрижени и даваат поинакви прогнози.

Михаел шумахер и понатаму се наоѓа во вештачки предизвикана кома, а според изјавите на лекарите шансите за опоравување стануваат минимални. Сепак, неговото семејство не губи надеж и силно верува дека шампионот во Формула 1 ќе се разбуди.

“Неговото семејство е многу силно, ништо не може да ги обесхрабри. Секој ден се во болница, ја прифатија ситуацијата и се обидуваат да се борат заедно со Михаел. Им се восхитувам”, изјавила менаџерката на Шумахер, Сабина Кем и додала дека Михаел и понатаму се наоѓа во фазата на будење.

Напиши коментар