Мојата кујна

Превкусни пуслици од кокос!

Потребно:

  • 200 грама Шеќер
  • 2 лажици Масло
  • 200 грама Кокосово брашно
  • 3   Белки

 

Подготовка:

Ова се вкусни бели пуслици кои лесно се прават, а превкусни се и децата ги сакаат. Белките се матат со шеќерот.

Кокосот се меша со маслото. Потоа сè заедно се меша и со лажичка се прават пуслици и се печат.

Декорирајте ги по желба!

Напиши коментар