Дестинации

Alta Peyra луксузна вила во највисокото село во Европа

На надморска висина од 2.040 метри, Алта Пејра е традиционалнo село со традиционални куќарки на Јужните Алпи. Лоцирано е во Саинт Веран, едно од најшармантните села во Франција а исто така и највисокото село во Европа. Градчето е дом на најголемиот регион за скијање. Архитектурата на луксузните куќи се мешаат со традиционалните куќарки на ова село. Најмногу од нив се произведени од познатиот творец на часовници Џовани Франческо Зарбула и тие ја формираат само како дел од дијаманстката круна на Сант Веран, во продолжеток со дрвените фонтани, пекарските печки и цркви. Алта Пејра има 59 соби вклучувајки и 7 апартмани со балкони, 3 ресторани од кој 1 од нив нуди гурманска кујна и прекрасна панорамска глетка. Исто така има и вински бар и Nuxe спа како внатрешна така и надворешна, сауна и фитнес центар, сите овие направени во традиционален стил на селото.

2

3

4

8

9

6

 

Напиши коментар