Здраво тело

Борете се со настинката без лекови

Во просек годишно човекот настинува од еднаш до шест пати. Кај настинката се јавуваат балги симптоми кои траат 5-10 дена. Спротивно на тоа кај грипот, кој е предизвикан од различна група на вируси може да има тешки симптоми. Кај полесните настинки може да си помогнете без земање на таблети. Еве некои препораки. Печурките се храна која значително го зголемува имунитетот. Овие габи го зголемуваат производството на антивирусни протеини кои ги напаѓаат бактериите и вирусите кои го напаѓаат вашиот организам. Топлата купка со етерични масла ќе Ве опушти и ќе Ви ги отпуши дишните патишта. Лажица мед, ќе Ви помогне при болки во грлото. Пилешката супа уште од многу оддамна е познато дека се користела како антибиотик. Солената вода е одлична за инхалација и освежување на дишните патишта. Јогата или било која друга вежба која моше да Ве смири и да го стабилизира вашето дишење.

Напиши коментар