Здраво тело

Целер и лимон: Направете пијалок против Ешерихија коли!

Доколку изненадно почувствувате потреба за мокрење, и тоа биде пратено со болно пецкање, веројатно се работи за уринарна инфекција. Со лековите од природата нема да згрешите, но доколку симптомите потраат, посетете лекар.

Потребни состојки:

– половина килограм корен од целер

половина килограм лимони

Подготовка:

Изрендајте гио целерот и лимоните (претходно замрзнат за да може полесно да се ренда), а потоа полиете полиете ги со еден литар вода и оставете да отстои 24 часа покриено со газа. Исцедете го ни з газата, па добиениот пијалок испијте го во текот на наредниоте два дена (три чаши на ден).

Напиши коментар