Bridal

Цветови и гранки од цреша за романтична и нежна свадба

Цветовите од цреша се едно од најубавите цветови кои постојат, па доколку планирате да правите пролетна свадба дефинитивно треба да размислите да ги вклучите во украсување на самиот свадбен амбиент.

Цветовите од цреша особено се почитуваат во Јапонија, но и во цела Азија. Тие се симбол на животот, невиноста и душевниот мир, но и на моќта и женската убавина, па дури и како симбол на љубовта.

Во Јапонија црешовите дрва се нарекуваат сакура и секоја година, кога црешите цветаат, се оддржуваат ханами, забави посветени на организирано уживање во убавината на црешовите цветови.

Црешовите цветови зрачат со едноставна елеганција и грациозност, па еве ви неколку идеи како да ги вклучите во вашата свадбена церемонија:

Напиши коментар