← НАЗАД НА БОЗА

Дали сте го знаеле ова за водата?

Дали сте го знаеле ова за водата?
574 Читања

Германски научници откриле дека по еден час откако сме конзумирале чиста вода, потрошувачката во метаболизмот се покачува за 24%.

Конзумирањето вода, треба да се потрудиме да ни стане навика, затоа што вода го чисти организмот од отрови.

Претходни студии покажале дека при конзумирањето вода се зголемува и енергетската потрошувачка, кај мажите се трошат масти, а кај жените јагленихидрати.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk