Здраво тело

Дали страдате од недостаток на секс?

Иако често се мисли дека жените не страдаат од недостаток на секс, сепак постојат работи кои укажуваат на тоа дека им недостига секс. Дали и вие патите од недостаток на секс прочитајте во продолжение.

Жените кои имаат помалку секс патат од хроничен замор.

Доколку немате доволно секс помалку се лачи хормонот колаген кој е задолжен за одржување на изгледот на кожата. Доколку овој хормон не се лачи, поголема е можноста од предвремено стареење на кожата.

Жените на кои им недостасува секс имаат повеќе акни, бидејќи нив ги предизвикува недостигот на прогестерон кој се произведува за време на сексот.

Жените кои немаат доволно секс често се непријателски расположени кон другите.

Исто така, доколку немате доволно сексуални односи поголема е можноста да имате послаба отпорност на болки.

Сексот го подобрува имунитетот, па така недостаток на секс може да доведе до ослабување на имунитетот.

Сексот влијае на циркулацијата, па со самото тоа и на подобра работа на мозокот.

Жните кои немаат доволно секс ја губат самодовербата и постојано се незадоволни со себе и со својот изглед.

 

Напиши коментар