Motherhood

Дали вашето дете ќе има добар живот?

Веќе од три години може да откриете дали вашето дете ќе има добар живот. Научниците тврдат дека тоа зависи од самоконтролата која детето ја покажува. Ниската самоконтрола може да значи тежок живот.

Самоконторлата влијае на нездрави навики и располагање со пари.

Кај децата кои на три години имаат ниско ниво на самоконтрола постои поголема веројатност да имаат поблеми со здравјето и парични поблеми, па дури и криминално досие до 32 години. Истажувањето на научниците од Америка, Велика Бритенија и Нов Зеланд покажало дека ваквите деца најчесто во поодминатаи гидини имаат проблеми со висок крвен  притисок , зголемена телесна тежина, проблеми со дишење и полово преносливи инфекции….

-Смоконтролата и импулсивноста општеството им ги наметнува на децата од најрана возраст. Студијата покажува дека желбата која децата ја покажуваат од најрана возраст може да има големо влијание на нивниот живот кога ќе пораснат- рекол Terrie Moffitt раководител на истражувањето.

Напиши коментар