← НАЗАД НА БОЗА

Добри причини да не го дознаете полот на бебето пред породувањето

Добри причини да не го дознаете полот на бебето пред породувањето
613 Читања

Бремени сте? Ох, одлично! Дали е момче или девојче? прашуваат скоро сите откако ќе ги дознаат среќните вести. Слободно кажете им дека не го знаете полот и дека тоа ќе го откриете дури кога бебето ќе се роди. Еве зошто.

Освен со ултразвук, полот на бебето во мајчинито стомак може да се утврди и со некои други методи. Девочињата се “носат високо” и бараат мајката да јаде благо.

Момчињата се ниско и поради нив мајките се жедни за кисела храна.

Овие примитивни проценки се можеби забавни за некого, но ако вие не спаѓате во таа група, слободно игнорирајте ги. Стомакот е само ваш, и апетитот, и другите не треба да ги интересира.

Исчекување на полот на бебето може да биде дополнителна мотивација за време на породувањето. Истражувањата покажале дека бремените жени кои не го знаеле полот на бебето, биле помалку исплашени од породувањето, подобро соработувале со лекарите и бабиците, делумно и затоа што биле мотивирани конечно да го дознаат полот на бебето.

 

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk