Motherhood

Еве зошто жените добиваат на тежина во брак

Една студија покажа дека жените се здебелуваат два килограми во првите шест месеци од бракот, јавува Дејли Меил. Дури се покажува дека сите напори за губење на тежината пред венчавката одат во ветер во првата половина од годината па сите килограми се враќаат назад.

Здравствените експерти во Австралија во студијата вклучиле 350 жени. Половина од нив пред венчавката се обидувале да ја достигнат идеалната тежина за нив. Научниците тврдат дека преголемата загриженост за килограмите пред венчавката доведува до дебелеење во првите месеци од бракот. Исто така, во првите месеци паровите се опуштаат и уживаат, а тоа вклучува и уживање во храната.

Напиши коментар