Дестинации

Европската раскрсница – Брисел

Брисел се разликува од другите Европски градови по тоа што во него луѓето се многу љубезни, добро расположени и насмеани.

Голмиот плоштад е срцето на овој град е собиралиштето  на туристи, а во сферата на архитектурата и уметноста е познат како најдрагоцената архитектонска целина во Европа. Иако се вели дека сите патишта водат кон Рим, Брисел е сепак раскрсницата на Европа. Патувањето, односно прекрасната прошетка по бриселските магични улици ги буди сите сетила, опушта и открива нова магија и убавина.

Овие улици пленат со прекрасни продавници со сувенири, со познатата белгиска чипка, а тука се и познатите пабови кои поради фантастичното пиво во флаши од еден литар, чија цена може да стигне и до 20 евра за литар, многу бројни ресторани, е нешто што неможе само на зборови да остане, туку мора да го искусите.

 

BRUXELLES - Palau Reial luksuz-destinacija-putovanje-odmor-brisel-belgija-evropa (3) © CHRISTOPHE LICOPPE luksuz-destinacija-putovanje-odmor-brisel-belgija-evropa (5) luksuz-destinacija-putovanje-odmor-brisel-belgija-evropa (6) luksuz-destinacija-putovanje-odmor-brisel-belgija-evropa (7) luksuz-destinacija-putovanje-odmor-brisel-belgija-evropa (8) luksuz-destinacija-putovanje-odmor-brisel-belgija-evropa (9) luksuz-destinacija-putovanje-odmor-brisel-belgija-evropa (10) luksuz-destinacija-putovanje-odmor-brisel-belgija-evropa (11) luksuz-destinacija-putovanje-odmor-brisel-belgija-evropa (12)

Напиши коментар