Дестинации

Грчкиот рај – Закинтос

Се наоѓа на Јонското Море и се протега на површина од 410 метри квадратни, Закинтос е трет по големина од  Јонските острови.

Со своите неверојатни земни сили и очигледно чистите води, островот стана една од најпосакуваните дестинации во цела Грција.

Островот Закинтос  има 123-километарска крајбрежна линија, а населението му е нешто над 40 000 жители. Плажите се најголема гордост на Закинтос .

Едно интересно место кое вреди да се посети на островот се познатите Сини пештери кои се наоѓаат до градот Волимес. Пристапот до нив е единствено по вода, и маршутата минува низ зачудувачки природни убавини.

Покрај туризмот, тука е силно развиено и земјоделството.

Тиркизно море, бел песок на кој е сместен стариот брод на Панагиотис, големи карпи кои ја опкружуваат целата плажа… вака изгледа најубавата плажа во Грција која се наоѓа на Закинтос, а се вика Навагио.

Ова е рајот на земјата, според многумина кои барем еднаш во животот биле и ја посетиле оваа плажа. На кратко ќе ви ја претставиме со неколку фотографии, да ја видат оние кои не ја виделе и да ги потсетиме на убавите моменти сите оние кои биле веќе на оваа плажа.

GRČKI RAJ - ZAKINTOS

GRČKI RAJ - ZAKINTOS

GRČKI RAJ - ZAKINTOS

GRČKI RAJ - ZAKINTOS

GRČKI RAJ - ZAKINTOS

GRČKI RAJ - ZAKINTOS

GRČKI RAJ - ZAKINTOS

GRČKI RAJ - ZAKINTOS

GRČKI RAJ - ZAKINTOS

GRČKI RAJ - ZAKINTOS

GRČKI RAJ - ZAKINTOS

GRČKI RAJ - ZAKINTOS

Напиши коментар