Мојата кујна

Исчистете ја даската за сецкање со лимон

Лимонот и солта се совршена комбинација за чистење на ваков тип деликатни кујнски предмети.
Откако ќе завршите со сечење на даската, без разлика дали се работи за месо и месни прозиводи или овошје и зеленчук, изечете половина лимон, капнете неколку капки на даската, ставете малку сол и потоа со помош на исцедената половина лимон соединете ги сокот и солта со енергично триење по даската. На крај, избришете со влажна кујнска крпа.

Ова може да го правите и ако имате пластична даска, па дури и на голема работна маса на која сечкате.

Напиши коментар